Archive for 2008. május

Menj el szavazni!

május 30, 2008

Marosvásárhely jövője a te kezedben van!

Szavazz Borbély Lászlóra! Válts már végre polgármestert!!!

KLIKK! KLIKK!

Marosvásárhelyi polgármesterválasztás

május 18, 2008

Már javában zajlik a két legesélyesebb fél között a csata és nehéz megjósolni ki kerül ki győztesen. Egyik oldalon a brassói cigánylegényből nagyonnagy románná vedlett és nyolc éve a város felett garázdálkodó, dr. Dorin Florea (eredeti nevén Pardalian), míg a másikon Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter, tősgyökeres marosvásárhelyi, az RMDSZ jelöltje.

Milyen oldalról is közelítsük meg a jelölteket? Legyen a sport!

Jelenlegi polgármesterünk magasan szart khömm-khömm fütyűlt a sportra. Valószínűleg annak idején felmentették testnevelésből és az orvosi egyetemen kihagyta a sport egészséges voltát taglaló előadásokat is, különben minek tudható be, hogy mandátuma első felében alig csurrant-cseppent valami a város sportjának? Bár a tanács megszavazta, ő önkényes módon megtagadta aláírását, így életmentő támogatásoktól estek el egyesületek. Kitiltotta tehetséges úszóinkat a felújított uszodából, ellehetetlenítve felkészülésüket. Hagyta, hogy a város reprezentatív csapata, az ASA elsűllyedjen a harmadik liga mocsarában. A felsorolást lehetne folytatni… Az utóbbi években viszont gyakran felbukkan olyan rendezvényeken mely a város szegényes sportéletét felrázzák, ezreket vonzva a Ligetbe. Hízásnak indult őkelme ilyenkor ígér fűt és fát (lásd a CFR vendégszereplését) és jó sportemberhez méltón a plakátokon kergeti a labdát. Illetve megpróbálja a pöttyöst rendesen is mozgásra bírni de elbukik, ahogyan a Bölöni-show előtt tartott politikus-focin is (mondom, fel volt mentve!). Jó városvezetőként tudhatná, hogy a sport egy város legjobb cégére lehet és tömegek egészséges életviteléhez is hozzájárulhat, amire városunkban nagy szükség lenne… de nem tudja, vagy nem akarja. Szóval ezért sem alkalmas őkelme. Egyszerű.

Borbély Lászlót is gyakran látni sportrendezvényeken. Különbség csak annyi, hogy ő polgármester-jelöltsége és minisztersége előtt is lelkesen szurkolt a Ligetben, sportágtól függetlenül. (Leglátványosabban talán kosárlabdán szokott “tomboli”, ami ott és akkor jól áll neki. 🙂 ) Köztudott, hogy szereti a sportot (teniszezett) és áldozatot is vállal a város sportéletének fejlesztéséért. Minisztersége alatt számos tornatermet, sportcsarnokot adott át és újíttatott fel. Politikai karrierje alatt szerzett összeköttetései és a tömeg- illetve teljesítménysport iránti elkötelezettsége garancia arra, hogy Marosvásárhely újra felkerülhessen az ország sport-térképére. Szóval ezért (is) alkalmas Borbély László. Én rá szavazok!

Marosvásárhely Borbély László rmdsz udmr Tirgu Mures

BAJNOK A KVSC!

május 8, 2008

BAJNOK A KOLOZSVÁRI VASUTAS!!!

Tegnap este eldőlt, a Cadú tizenegyesből szerzett góljával bajnok lett Kolozsvár!

Fergeteges hangulatú (a lelátókon) és kemény (a pályán) meccsen a városi riválist legyőzve megnyílt az Európába vezető útja a CFR-nek, ami lássuk be, nem kis dolog, tudva azt, hogy pár évvel ezelott még alsóbb osztályokban kergették a labdát Pászkány legényei. Annak ellenére, hogy csak a fellegvári stadionban követhettem a mérkozést, írtózatosan nagy volt a hangulat. A tizenvalahányezer nézo úgy izgult és végül ujjongott amire még nem volt Kolozsváron példa. Kétségkívül megérdemelte a csapat és a szurkolók ezt a győzelmet, amire több évtizede vár Erdély. A (balhézó u-szurkolók miatt) csendorségi kisbusszal saját stadionukba szállított játékosok fergeteges ünneplésbe kezdtek szurkolóikkal. Leírhatatlan hangulat, csak mostanra józanodtam teljesen ki. Külön öröm, hogy a zsizsibekáli ellenében lett bajnok a csapat. 😀 MUHAHAHA! Még csak a kupa van hátra és teljes az öröm. A sok összevisszaság után csak annyit, hogy találkozunk a BL-ben és Hajrá KVSC!!!

Később: Nagyobb a buli, mert kupagyőztes is lett a csapat!!! Juhhéééé!