Újabb kitalált holokausztregény… szép!

 Kitaláció volt Misha Defonseca 1997-ben megjelent világhírű holokausztregénye (…) amelyben azt mesélte el, hogy hétéves zsidó kislányként, akinek szüleit a nácik letartóztatták, hogyan tett meg 1941-től háromezer kilométert deportált szülei nyomában, miként bolyongott egyedül Európában, erdőkben rejtőzködve, miközben farkasok fogadták be(…). Pénteken kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz, és a szerző bocsánatot kért mindazoktól, akik “úgy érzik, becsapta őket”. (hvg.hu)

Nocsak!  Milyen érdekes. Előbb Anne Frank naplója, most ez. És milyen unalmas, hogy egyesek az akkori eseményekre (hogy valóban úgy történtek-e, abba most ne menjünk bele) hivatkozva milliókat keresnek. Olyanok, akik ott sem voltak, vagy csak másod- és harmadrendű leszármazottai a jelenlévőknek. Folyamatosan olyasmire kell emlékezni, bűntudatot érezni, amihez a ma élő emberek többségének semmi köze. A cél szentesíti az eszközt, hamis könyvek, élettörténetek. Meddig megy ez? Ha felemeli valaki a szavát, egyből megbélyegzik, hogy kirekesztő és antiszemita, fujj, fujj!

Reklámok

Egy hozzászólás to “Újabb kitalált holokausztregény… szép!”

  1. SF Says:

    Bizony igazad van, szerencse hogy nálunk még nem teljes az elnyomás, és gy a cionista hazugságokat meg lehet cáfolni nyilvánosan.

    http://href.hu/x/4yvb

    Pár ilyen témájú postot én is irtam még régebben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: