Tökölődünk és íme az eredmény!

A Wizz Air fapados járatokat működtető légitársaság tegnap Kolozsváron sajtótájékoztatón jelentette be, hogy november 13-tól összes járatát ezután Kolozsvárról működteti. A marosvásárhelyi repülőtér igazgatója, Stefan Runcan kijelentette, a légitársaság nem küldött hivatalos értesítést és így nem hajlandó kommentálni a történteket. Lokodi Edit megyei tanácselnök szerint “ha egy cég ki akar valahonnan vonulni, lasszóval sem lehet visszatartani”. (Népújság, 2007. október 19.)

A Wizz Air 2006 júliusa óta van jelen a romániai piacon, és azóta a kedvezőtlen időjárási feltételek és a marosvásárhelyi repülőtér fejlődésképtelensége miatt veszélybe került a társaság hírneve. A vezérigazgató szerint az elmúlt években a köd számos járat késését és törlését okozta. Hozzátette: Kolozsvár jobban megfelel infrastrukturális szempontból, és a repülőtéren is számos korszerűsítési munkálatot végeztek: felújították például a landolási és világítási rendszert. (Szabadság, 2007. október 19.)

ejtőernyő ejtoernyo

A fentebb idézettek jól példázzák, hogy mennyire impotens vezetése van a megyének/városnak/repülőtérnek. Az infrastruktúra fejlesztésének elmaradása meghozta az eredményt. Halomra épülnek a bevásárlóközpontok Marosvásárhelyen, nyílnak a bankfiókok, vigyorognak a szalagot átvágó hivatalosságok, de egy francos légitársaságot nem tudnak megtartani. (Jó lenne minél hamarabb valamilyen megoldást keresni elvtársak!) A cég által felhozott indokok nevetségesek. Aszongyahogy: Vásárhelyen nagy a köd! 😀 És amikor Kolozsvár farka sem látszik a Felekről, az mi? Nem köd? Nem, szmog! Ugyanakkor az is igaz, hogy Kolozsváron igen erős lobbi folyik a tőke odavonzására. Valami politika is van a dologban, hisz a kolozsvári meg a szebeni repterek több állami támogatásban részesülnek, a vásárhelyi pedig nem került az európai régiós légikikötők listájára. A kincses városban valóban teljes gőzzel fejlesztenek, igyekeznek modernizálni, egy világváros alapjait lefektetni, amihez ugye elengedhetetlen egy korszerű reptér. De a nagy igyekezetben nem kéne megfojtsák a szomszédokat. Namármostan, ha Pistabá Udvarhelyről Pestre akar utazni, és csakazértis fellegek felett képzeli el a dolog mikéntjét, még mélyebbre kell túrjon a zsebében, és még két órát kell döcögjön a buszon. Hát kinek jó ez? Tudom, tudom, fene nagy demokrácia, vadkapitalizmus stb.

Később: a Marosvásárhely-Budapest járatot végül visszaállította a cég.

Reklámok

2 hozzászólás to “Tökölődünk és íme az eredmény!”

  1. cs Says:

    kolozsvárban is csalódni fognak. itt is gyakran van köd és itt már komoly hagyománya van a járatok 6-7 órás halasztásának.

  2. feketefene Says:

    ki tudja… lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: