Erdélyi 9/11

Ha elérkezünk az évnek ezen napjához, lépten-nyomon a New York-i terrortámadásokat csapják a képünkbe. Igyekeznek megfélemlíteni. Nesze, látod a gonosz terroristák megint küldtek egy videót, megint támadnak! Úgy vigyázz, ha nem támogatod a harcot ellenük akkor felrobbantanak! Állj be szépen a sorba te is bús bácsi mögé! Hidd el amit mond és jó lesz!

NEM! Ez a nap másról szól. Főleg Erdélyben. Ez boldog megemlékezés kell legyen, emlékezve arra, hogy annyi év után magyar induló hangzott fel Kolozsvár és más városok főterén! 1940. szeptember 11.-én a magyar csapatok vtéz nagybányai Horthy Miklóssal bevonultak Kolozsvárra, a város magyarságának (és nemcsak) örömére. Az öröm és a remény pillanatai:

Emlékezzünk tehát sajátjainkra, azokra akikre büszkék lehetünk!

Reklámok

6 hozzászólás to “Erdélyi 9/11”

 1. Tihi Says:

  Ugyan már mi ez az amerikai dominancia miatti frusztráltság? Na és ez a revizionista nosztalgia? Tán visszavárod a magyar hadsereget Kolozsvárra?
  Esetleg a gárdának kellene jönnie?

  Nehogy má még egy ilyen nemzeti sirató ünnepet kitaláljunk. Lehetőleg legyen az is valami olyasmi, hogy csak vita legyen róla, feszültésg és botrány. Hej, ti szélsőjobbosok, minek is vagytok? Még Sólyom is ezt kérdezte a minap. Pedig ő jobboldali, de neki sem jönnek be az ilyenek már.

 2. feketefene Says:

  Kérlek értsd meg, hogy bármennyire nem érted, vannak akiket zavar Amerika és az onnan áramló dolgok.
  Revizionista nosztalgia? Igen, van bennem. És még sokakban.
  Egy szóval sem írtam, hogy jöjjön a magyar hadsereg… Magyarország jelenlegi állapotában nem is reális ilyesmit várni. A Gárdát már szidták eleget, holott eddig még semmit sem tettek… csak annyit, hogy megalakultak. (Vagy már egyesek puszta léte is bűn???)

  Ez nem egy nemzeti sirató ünnep, ez egy megemlékezés. Van aki ilyenekre emlékezik…
  És hogy miért van szélsőjobb? Talán én is feltehetném a kérdést: mért van szélső bal? A kommunizmus áldozataira való tekintettel éppen annyira érzékenyen kéne őket és szervezeteiket is elítélni, ahogyan a szélsőjobbot naponta szokták. Sólyom jobboldaliságát pedig kétségbe vonom…

 3. Blogocska Says:

  Szeptember 11.

  Nem, nem a New York-i terror (állítólag, szerintem eléggé bűzlik valami ott a tornyok leomlásával. Ilyen szép összeomlást csak szabályos épület robbantásokkor látunk, meg vannak egyéb tények, de most ez nem érdekes) támadásról fog…

 4. fool.fighter Says:

  Tihivel es a hozza hasonlo szarevokkel nem kell foglalkozni. Eleg bajuk van az ilyen kis hulladekoknak, hogy naphosszat a sajat szdsz-es szarukban kell foniuk. Ez az a tipus, amelyik az impotenciat a nagy pofaval akarja ellensulyozni. Igy tovabb a bloggal!

 5. Zolee Says:

  Nem szoktam írni az interneten, de azt hiszem, ezúttal kivételt kell tennem.
  Először is: az “amerikai dominencia”, mint olyan valóban nem biztos, hogy annyira sikeres, és jó dolog, nem csak nekünk, hanem a világ többi részének sem: erről megkérdezheted az afgánokat, a vietnámiakat, az irakiakat, no meg az indiánokat is, csak hogy a legnagyobb példákat hozzam fel. Az “áramló sok szar” amúgy nekem se jön be.
  Másodszor: én nem vagyok se jobb, se bal oldali (nem is tehetném meg), de arra, ami akkor, és ott történt, igenis, büszke vagyok. Akinek ez nem tetszik, az… szerintem innen ki tudjátok ti is találni. Hogy miért vagyok büszke? Azért, mert nem csak az országom, de a nemzetem is visszakapot egy nagy darabot abból, amit Trianonnál elvesztett.
  A pártállásról meg annyit: teljesen mindegy, hogy valaki jobb, vagy bal oldali, de hogy valaki magyar létére ne örüljön annak, ha Magyarország visszaszerezte elvesztett területeinek egy részét, hát…

 6. hoktar Says:

  Jó volt olvasni a hozzászólásokat. Örülök hogy vannak még gondolkodó, emlékező emberek, kik nem hagyják elvenni annak emlékét, mi volt!
  Sajnos az oktatást elég komolyan leépítették ill. felhigították. Nem is voltak annyira régen történelemóráim, de erről a dologról és még sok más fontos hazai történésről (az egész XX. századot beleértve), valahogy nem esett említés.
  Csak bekapcsolom a televíziót és kapom az információkat (érdekes egy sem hazai hír, ha hazai akkor a “két nagy ugyanazon” párt szidja egymást de lényegében nem történik semmi):
  1. Hír: Palesztinok minden ok nélkül (mert teroristák és a terorista csecsemők mint köztudott rakétavetővel és hatalmas mennyiségű gonoszsággal jönnek a világra, hogy fenyegessék az ártatlanokat), rakétatámadásokat indítottak Izrael ellen. Az Izraeliek válaszcsapást kezdeményeztek (vagy megelőzőt ez sosem derül ki a híradásokból, mint ahogy az sem nagyon, hogy tankokkal és vadászrepülőkkel), ahol a “gonosz és elvetemült” Fatah tagok ártatlan civileket tartottak élő pajzsként maguk elé, hogy így vívják ki a média “sajnálati szimpátiáját”. (ATV vidám vasárnap).
  Az egész teóriát értelmezte helyettem egy ember (biztos fontos és meggyőző ember lehet, mert sokan, nagyon sokan halgatták őt a teremben, sokan bólogattak helyeslően és tapsoltak neki), nekem már gondolkodnom sem kell, ez fantasztikus.
  2. hír Orosz-Ukrán-Európai gázhelyzet: Oroszok elzárják a csapot mert az Ukránok pumpolják a vezetéket (vagy igaz vagy nem, sajnos ez sem hazai hír, de minket nagyon is érint), féljetek rettegjetek emberek, nem lesz gáz!!! Ha pedig majd lesz, akkor meg sem fogjátok kérdezni hogy miért lett 30%-os gázáremelés, csak örültök neki, hogy van gáz (mert “nincs más fűtési” technológia, mert városban kell lakjál, mert csak ott van munka…).
  És még nagyon sok hírt lehetne felsorolni, de a lényegen nem változtatna, hogy elhallgatják előlünk a lényeges hazai eseményeket, legyen szó múltról vagy jelenről.
  Igen is érdekel a múltam, érdekel, a kultúrám, érdekelnek gyökereim, népem gyökerei.
  Csak mint ha valakik nem akarnák, hogy legyen öntudatunk, egységtudatunk, büszkeségünk, mint ha inkább azt szeretnék, hogy ne legyen saját véleményünk, féljünk és ne kérdezzünk, fogadjuk el azt ami van “Egy fecske nem csinál nyarat!”
  Elnézést hogy elkanyarodtam az eredeti témától, de egyszerűen kikívánkozott.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: